lørdag 3. januar 2009

Miriam skal nå sponse!!

Har noen hørt om racet Budapest-Bamako? Det har blitt arrangert 3 ganger, og blitt gjennomført 2 ganger. Første året var 80 biler med i løpet, i 2008 var 400 biler med i løpet. Det går ut på å kjøre fra Budapest i Ungarn til Bamako i Afrika. Dette er en tur som de må legge opp til selv. Per dag er det 15 timer kjøring gjennom forskjellige etapper.

Den 2. januar så jeg en film fra racet 2008, og da var det kun Hans Petter som dro og hadde med seg et filmkamera. Det virket sykt kult! Og det beste av alt er at de gir fra seg klær og mat på veien til de som trenger det. Det var en veldig morsom hendelse, hvor HP kjørte for seg selv i ørkenen over sandynene. Dette hadde han tidligere på filmen sagt at man alltid skal være to biler minst når man kjører gjennom slike forhold, men så ble han litt sur og tok sin egen kjørebane. Det som skjedde var at han kom inn i en sandstorm, og bilen satt seg helt fast midt mellom to sanddyner. Så han ble liggende inni bilen til neste dag.
Han måtte risikere å gå, og det ville tatt han 13 timer i steikende sol.

Men poenget mitt var iallefall: Dette racet og prosjektet støtter kvinner som blir tvunget til omskjæring. Pengene hjelper å utrydde yrket til de som utfører dette, og forhåpentligvis vil omskjæring av kvinner forsvinne.

Det går an å donere penger (absolutt alt går direkte til dette prosjektet, ingen avgifter, absolutt alt går til det jeg nettopp skrev.)

De har med seg satelitt kamera, og det er mulig å følge de direkte på websiden.
Lørdag 3. januar var det et stort oppslag om de i BA også, og det kommer fler etterhvert. De er også i kontakt med Traveling Channel. Det blir vist en slik dokumentar om dette racet ut i mai måned.

Internettsiden: www.nb2.no

Det er sykt kult !!

De reiser ned til Budapest neste fredag, og løpet begynner 17 januar. Vennligst kikk innom internettsiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Miriam

Miriam