fredag 5. desember 2008

Å tilgi seg selv

Det er sjeldent dette tema kommer opp i ungdommen, iallefall ikke i alvorlige situasjoner. Men jeg vil gjerne vite litt mer fra dere med gode egenskaper, som å hjelpe mennesker og problemløsing.

Problemstilling: Hvis man mister en person, som kjæreste eller en dør, og du vet det er din feil... Hva skal man gjøre da?

Det går ikke an å si "Jeg tilgir deg Miriam". For det er som å snakke til en annen. Å tilgi seg selv hjelper for å komme seg videre, og glemme det som har hendt. Men det er skikkelig vanskelig. Du vet det er din feil, og ingenting kan endre det i fremtiden. Det eneste man kan gjøre er å gi seg selv en tilgivelse.

Nå er det ikke slik at det er meg det er snakk om, men jeg vet rett og slett ikke hva man skal gjøre i en slik situasjon.

Å leve med det blir helt feil. Hvis noe slikt skjer med en person vil den personen mest sannsynlig havne i et litt dårligere miljø: Snus, ukontrollert alkoholinntak, sex med hvem som helst (ikke blande inn følelser) og så videre. Dette er det mange beviser på, men nevner ingen.

Situasjonen er trist i seg selv, men ingen vil tilgi deg for deg. Det må man gjøre selv! HVORDAN GJØR MAN DET?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Miriam

Miriam